Hyrbil Spanien


Spanien är ett av de mest folkrika länderna i Europa. Det finns ungefär 50 miljoner invånare och de flesta talar spanska. Spanien är indelat i 19 regioner. Castilla y Leon är den största geografiskt och Andalusien är mest folkrikt. Spaniens huvudstad är Madrid och ligger mitt i Spanien. Med ungefär 4 miljoner är den landets största stad. Den näst största staden är Barcelona med omkring 2 miljoner invånare. I Spanien används valutan Euro, och så har det varit sedan Euron introducerades 2002.

Ett populärt resmål för solsökande skandinaver

Spanien är ett mycket populärt resmål för skandinaver som vill uppleva lite varmare klimat. Här finns just det i princip året om, särskilt i landets södra delar och på Kanarieöarna där temperaturen håller sig omkring 15–20 grader större delen av året. Många reser hit på semester, och då särskilt till Kanarieöarna om vintern. Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote är de främsta turistmålen under vinterhalvåret. Klimatet är behagligt, det är lite billigare än hemma och det är lätt att ta sig runt. Andra populära ställen i Spanien är Alicante, Malaga, Barcelona, Valencia och Mallorca.

5 populära spanska städer

alicante2

Alicante med omnejd har ett stort antal turister som gärna hyr hus eller lägenhet, eller till och med har köpt egendomar. Det har blivit väldigt lätt att ta sig till Alicante från många ställen i Europa. Du hittar direktflyg från de skandinaviska huvudstäderna, och även från exempelvis London och Paris. Det gör helt enkelt att det är populärt med semesterbostäder i Alicante. Dessutom kan staden erbjuda närhet till stranden och behaglig temperatur året om. Om du vill ta dig runt lite mer med hyrbil i Alicante finns det många biluthyrningsfirmor – det blir enklare att upptäcka ställen runtom stadskärnan och den här delen av Spanien med hyrbil. Ta en titt på denna webbplats.

Malaga är ett annat populärt resmål dit många åker så ofta de kan. Längs med solkusten är det alltid en behaglig temperatur och även här är det populärt att ha semesterbostäder. Malaga är destinationen för många flyg från Sverige. Många går direkt, så det är enkelt att komma hit för några dagar eller en långhelg. Med Malaga hyrbil kan vistelsen bli extra äventyrlig!

Barcelona är en favoritstad för många turister från hela världen. Staden är välkänd för sitt berömda fotbollslag, men det finns förstås mycket annat att se också. Om du vill ta dig till någon av kuststäderna längs med Costa Brava blir det enklast att hyra en bil och köra själv. Det är till exempel bara en timmes bilfärd till Malgrat de Mar. Det finns också mycket inne i själva staden. Det finns otaliga sevärdheter som La Sagrada Familia, Montjuic-berget, La Rambla och hamnområdet. En del kommer också hit för att gå på fotboll, om de lyckas få en biljett. Andra njuter helt enkelt på någon av stadens alla restauranger. Staden har också en egen strand där man kan promenera och slappna av.

Valencia är antagligen inte det allra mest populära resmålet, men det är Spaniens tredje största stad och har förstås mycket att erbjuda.

Precis som klimatet och stränderna kan locka, kan också storstaden dra med sina många attraktioner. Bland annat är staden känd för sin enorma marknad där man kan köpa mat från hela världen. Det finns också många vackra katedraler och ett stort akvarium. Om du flyger till Valencia tar det bara 30 minuter att ta sig till Alicante med bil.

Mallorca är platsen där chartersemestrarna tog fart för omkring 50 år sedan. Och det är fortfarande lika populärt. Många åker hit om och om igen, oavsett tid på året. Det är visserligen inte jättevarmt på vintern, men det är lite varmare än hemma och även våren och hösten är vacker här. På Mallorca finns en fantastisk natur och man kan fortfarande komma till platser som inte är överfyllda av turister. Hyr en bil och kör runt på ön, så kommer du säkert att hitta många autentiska guldkorn.

car-rental

Biluthyrningsfirmor

Travelstart.se/hyrbil/spanien
Hyrbil Spanien (Biluthyrning24.se)
https://www.goldcar.es/se/
Hyrbilspanien.se
Budget.se